Wijnactie

Heerlijke wijn met een goed gevoel?

Vanuit Lionsclub Enschede Adversa steunen we dit jaar Ieder Kind Doet Mee financieel met de opbrengst van onze jaarlijkse wijnactie. Ieder kind doet mee is een initiatief van Stichting Leergeld en Jeugdfonds Sport & Cultuur Enschede. Bij Ieder Kind Doet Mee is de missie: sociale uitsluiting van kinderen voorkomen. Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen, die anders vanwege geldgebrek aan de zijlijn staan, willen we laten deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Meer weten over Ieder Kind Doet Mee klik dan hier.

We hebben samen met Flavourite Wine bekroonde wijnhuizen weten te strikken. Het werkt heel eenvoudig: we verkopen wijnen per doos, waarvan een substantiële marge naar Ieder Kind Doet Mee gaat.

Er kan niet meer besteld worden. Bedankt allen voor de goede inzet en voor wederom een succesvolle wijnactie!

Om welke wijnen gaat het?

Cristo de la Vega

“Ons doel is om de ziel en het karakter van ons land te vangen in iedere fles.”
Juan Manuel Orriach Moreno – wijnmaker Bodegas Cristo de la Vega

Centraal in Spanje, net ten zuiden van Madrid, ligt Castilla-La Mancha. Dit is het grootste wijngebied van Spanje en hier worden verreweg de meeste druiven verbouwd, voornamelijk Airén. In La Mancha zijn er hete zomers en koude winters, met een droge en arme bodem. De wijnstokken moeten hier dus flink hun best doen.

Wit  (doos a 6 flessen 45 euro)
Bodegas Cristo de la Vega “Siglo XX” Blanco

Bodegas Cristo de la Vega “Siglo XX” Blanco

Bodegas Cristo de la Vega “Siglo XX” Blanco

Hmmm lekkere easy going en verfrissende witte wijn, perfect voor bij de borrel. Maar nóg lekkerder in het zonnetje, met een Spaans tapasplankje erbij.

Rood (doos a 6 flessen 45 euro)
Bodegas Cristo de la Vega “Siglo XX” Tinto1

Bodegas Cristo de la Vega “Siglo XX” Tinto1

Bodegas Cristo de la Vega “Siglo XX” Tinto1

Dit is dé barbecue wijn bij uitstek! En als het echt lekker warm is buiten, is deze extra lekker als je hem iets gekoeld schenkt.

 

—–

Réunis Céhazan

“Bij ons staat ongecompliceerd drinkplezier altijd centraal. Niets meer en niets minder.”
Marilyn Lassere – wijnmaker Producteurs Réunis Cébazan

De druiven voor deze wijn komen uit verschillende delen van de Languedoc. De wijngaarden zijn voornamelijk op het zuiden gelegen en staan op zandbodems. De stokken zijn 40 jaar oud, hierdoor zijn de wortels beter ontwikkeld en kunnen ze meer voedingsstoffen aan de plant doorgeven. Het wijngebied Languedoc-Roussillon stond vroeger bekend als gebied van ‘slobberwijn’. Tegenwoordig zorgen veel jonge wijnmakers voor innovatie en vernieuwing, waardoor ze steeds mooiere wijnen produceren.

Wit  (doos a 6 flessen 51 euro)
Réunis Cébazan “Rare Chardonnay Viognier”

Réunis Cébazan “Rare Chardonnay Viognier”

Réunis Cébazan “Rare Chardonnay Viognier”

Deze twee rassen bij elkaar zijn altijd een feestje. Daar is deze wijn nou ook precies voor bedoeld: voor bij een feestje, een borrel, een aperitief. En nee, dat noem je dan geen ‘slobberwijn’ maar een fijne huiswijn.

Rood (doos a 6 flessen 45 euro)
Réunis Cébazan “Rare Carignan”

Réunis Cébazan “Rare Carignan”

Réunis Cébazan “Rare Carignan”

Lekkere volle en sappige wijn met een beetje kruidigheid. Heel geschikt voor een leuke dinsdagavond, niet te ingewikkeld.

——

Bello Berganzo

“Hoe doorzettingsvermogen en vasthoudendheid iets buitengewoons kunnen creëren”
Ángel, Carlos en Josean Berganzo – wijnmakers Bodega Bello Berganzo

De wijngaard van Bodega Bello Berganzo ligt vlakbij het kleine plaatsje Samaniego, in de regio Rioja Alavesa, in het noorden van Spanje. Hier heerst een rustig en gematigd klimaat, niet te warm en nooit te droog, perfect voor wijnbouw. De Sierra de Cantabria, de bergketen in het noordwesten, houdt de meeste regen en onweer tegen. En tegelijkertijd brengt de oceaan genoeg koelte met zich mee, zodat het nooit zinderend heet wordt.

Wit  (doos a 6 flessen 66 euro)
Bello Berganzo “M. Bello Blanco”

Bello Berganzo “M. Bello Blanco”

Bello Berganzo “M. Bello Blanco”

Deze Blanco is een wijn om zo te drinken, maar combineer hem met wat lichte tapasgerechtjes en je waant je helemaal in Spanje!

Rood (doos a 6 flessen 63 euro)
Bello Berganzo “Heredad de Berganzo” Joven II

Bello Berganzo “Heredad de Berganzo” Joven II

Bello Berganzo “Heredad de Berganzo” Joven II

Voor iedereen die van volle, fruitige rode wijn houdt, zonder houtrijping. Om lekker zo van te genieten.

Wit Houtgerijpt (doos a 6 flessen 93 euro)
Bello Berganzo “M. Bello Blanco Fermentado”

Bello Berganzo “M. Bello Blanco Fermentado”

Bello Berganzo “M. Bello Blanco Fermentado”

Een nieuw experiment van wijnmaker Angel: Viura en Malvasia, maar dan met een vleugje hout: Wauw!

Rood Houtgerijpt (doos a 6 flessen 93 euro)
Bello Berganzo “Heredad de Berganzo” Crianza

Bello Berganzo “Heredad de Berganzo” Crianza

Bello Berganzo “Heredad de Berganzo” Crianza

Deze Crianza is één van mijn favorieten, echt ‘onmeunig’ lekker. Een topper bij biefstuk en gegrild vlees.

Er kan niet meer besteld worden. Bedankt allen voor de goede inzet en voor wederom een succesvolle wijnactie!

 

Samen doen, samen helpen, samen geven

 

=============

Historie wijnactie:

In 2012 heeft Lionsclub Enschede Adversa de wijnactie geïntroduceerd. Vanwege het grote succes herhalen wij deze actie regelmatig. Er kunnen wijnen bij ons worden ingekocht tegen gangbare winkelprijzen. De marge die wij realiseren door groots in te kopen schenken wij aan het goede doel. Wij bieden de mogelijkheid om mooie wijnen in te kopen, het kost geen extra geld en er wordt een bijdrage geleverd aan een goed doel. Mooier kan toch niet?

Wijnactie 2021 – Stichting NAH Oost

Vanuit Lionsclub Enschede Adversa steunden we dit jaar Stichting NAH Oost financieel met de opbrengst van onze jaarlijkse wijnactie. NAH Oost zet zich in voor mensen die schade aan de hersenen hebben welke is ontstaan in de loop van het leven. Ook voor de direct betrokkenen uit de omgeving is de impact vaak groot. NAH Oost is een stichting die bijeenkomsten en activiteiten organiseert voor mensen die hiervan de gevolgen ervaren. Meer weten over stichting NAH Oost klik dan hier.

De wijnactie voor Stichting NAH Oost was een groot succes. Hierbij de video met een indruk hoe het opgehaalde bedrag ingezet wordt door NAH Oost: Video Stichting NAH Oost


Wijnactie 2020 – Stichting Leergeld!

In 2020 hebben we Stichting Leergeld financieel gesteund met onze wijnactie. Leergeld zorgt ervoor dat kinderen, ongeacht de financiële thuissituatie, mee kunnen doen met sociale- en schoolactiviteiten. Meer weten over Stichting Leergeld, klik dan hier.


Wijnactie 2017 – Stichting Manege ‘t Roessingh
 

Bij Manege het Roessingh wordt aan zowel ruiters met een beperking als ruiters zonder beperking de mogelijkheid geboden om veilig en verantwoord paard te rijden. Naast het specifieke Therapeutisch Rijden en het Aangepast Paardrijden worden er groepslessen gegeven van recreatieve en sportieve aard. Daarnaast worden er jaarlijks diverse activiteiten georganiseerd zoals een spelletjesdag, dressuurdag, showavond en het ruiterkamp. 


Wijnactie 2016 – Stichting Het Vergeten Kind
 

Niet thuis kunnen opgroeien. Dat wil geen enkel kind. Maar helaas verblijven er in Nederland jaarlijks ongeveer 38.000 kinderen in opvanglocaties. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgroeien op een plek met minimale speelmogelijkheden en traumabegeleiding. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen. Stichting Het Vergeten Kind vindt dat deze kinderen dezelfde kansen verdienen als een kind dat thuis opgroeit en daarom zetten zij zich breed in om het welzijn van deze kinderen te verbeteren.  

 

Wijnactie 2015 – Stichting boerderij De Viermarken 

De Viermarken is een ecologische zorgboerderij met een biologische boerderij-winkel die in de noord-westelijke stadsrand van Enschede ligt. De boerderij wordt door medewerkers en deelnemers geëxploiteerd. Het is een kleinschalig gemengd productiebedrijf met huisverkoop. Met de boerderij wordt een bijdrage geleverd aan de sociaal maatschappelijke integratie van mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke en/of psychische handicap en langdurig werklozen door het bieden van een aangepaste werkplek op de boerderij. 

 

Wijnactie 2014 – Stichting Skik in Twente 

Stichting Skik in Twente wil mantelzorg gezinnen met opgroeiende kinderen een zorgeloze en onvergetelijke vakantie bieden. Hierin staan ontzorging, vakantiebeleving, plezier, gezelligheid en ontspanning centraal. Zo kunnen ook deze gezinnen samen vakantieherinneringen opbouwen en energie opdoen voor de rest van het jaar. De vakanties vinden vooralsnog plaats bij De Zwanenhof in Zenderen. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd voor de kinderen en voor de ouders, maar natuurlijk is het ook mogelijk om gewoon lekker niets te doen, want ook dat is vakantie! Waar wenselijk en mogelijk wordt de zorg voor het zieke of beperkte gezinslid overgenomen, zodat iedereen optimaal kan ontspannen en genieten. 

 

Wijnactie 2013 – Stichting Kans voor een Kind 

Ook in Twente zijn er veel kinderen die het door ziekte of een andere oorzaak niet gemakkelijk hebben. Natuurlijk hebben ook deze kinderen recht op geluk. Kans voor een Kind wil daaraan bijdragen door hartenwensen te vervullen.  

 

Wijnactie 2012 – Serious Request en Voedselbank 

Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender NPO 3FM waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van Het Nederlandse Rode Kruis. Twee of drie dj’s worden gedurende zes dagen opgesloten in een glazen huis, zonder vast voedsel te eten. Tegelijkertijd draaien ze dag en nacht, in ruil voor een donatie, verzoeknummers voor luisteraars. Verder worden bekende Nederlanders ingezet en worden er gedoneerde zaken geveild. 

 

De voedselbank is een organisatie van vrijwilligers die kwalitatief goede voedselproducten inzamelt en daarvan voedselpakketten samenstelt. Die pakketten geven zij wekelijks aan mensen die een dergelijk noodpakket nodig hebben voor kortere of langere tijd. De voedselbank krijgt het voedsel gratis en zij zijn wat financiën betreft geheel afhankelijk van giften van bedrijven, particulieren, kerken, serviceclubs, scholen en andere maatschappelijke organisaties.