Wijnactie

De wijnactie voor Stichting NAH Oost was een groot succes. Hierbij de video met een indruk hoe het opgehaalde bedrag ingezet wordt door NAH Oost: Video Stichting NAH Oost


Heerlijke wijn met een goed gevoel?

Vanuit Lionsclub Enschede Adversa steunen we dit jaar Stichting NAH Oost financieel met de opbrengst van onze jaarlijkse wijnactie. NAH Oost zet zich in voor mensen die schade aan de hersenen hebben welke is ontstaan in de loop van het leven. Ook voor de direct betrokkenen uit de omgeving is de impact vaak groot. NAH Oost is een stichting die bijeenkomsten en activiteiten organiseert voor mensen die hiervan de gevolgen ervaren. Meer weten over stichting NAH Oost klik dan hier.

Hoe doet u mee?
We hebben bekroonde wijnhuizen weten te strikken voor onze wijnactie ten behoeve van Stichting NAH Oost. Het werkt eenvoudig: we verkopen wijn per doos van 6 flessen (en wijnhuis Poggio Le Volpi ook per fles) voor net iets onder de winkelprijs en waarvan een substantiële marge naar Stichting NAH Oost gaat.

Om welke wijnen gaat het? ( klik op de fles voor meer informatie )


 

Laurent Miquel Cabernet Sauvignon (doos a 6 flessen 45 euro)
Laurent Miquel Sauvignon blanc (doos a 6 flessen 45 euro)
Laurent Miquel Chardonnay (doos a 6 flessen 45 euro)

Epicuro Salice Salentino (doos a 6 flessen 42 euro)
Epicuro Pinot Grigio (doos a 6 flessen 42 euro)

Poggio Le Volpi Tator Primitivo ( fles 17,95 euro / doos a 6 flessen 105 euro )
Poggio Le Volpi Donnaluce ( fles 17,95 euro / doos a 6 flessen 105 euro )

Hoe kunt u bestellen?
Plaats een bestelling bij een voor u bekend Lions Enschede Adversa lid.
Indien u geen direct contact heeft kunt u ook bestellen via onderstaande link. Wij nemen dan contact met u op voor verdere afhandeling.

Geeft u uw bestelling voor 20 november door dan kunt u eind november al genieten van deze heerlijke wijnen. Geeft u de bestelling voor 5 december door dan is de wijn midden december voor u beschikbaar,

 

Er kan niet meer besteld worden!
Bedankt allen voor de goede inzet en voor wederom een succesvolle wijnactie!

 

Samen doen, samen helpen, samen geven

 

=============

Historie wijnactie:

In 2012 heeft Lionsclub Enschede Adversa de wijnactie geïntroduceerd. Vanwege het grote succes herhalen wij deze actie regelmatig. Er kunnen wijnen bij ons worden ingekocht tegen gangbare winkelprijzen. De marge die wij realiseren door groots in te kopen schenken wij aan het goede doel. Wij bieden de mogelijkheid om mooie wijnen in te kopen, het kost geen extra geld en er wordt een bijdrage geleverd aan een goed doel. Mooier kan toch niet? 

 

Wijnactie 2020 – Stichting Leergeld!

In 2020 hebben we Stichting Leergeld financieel gesteund met onze wijnactie. Leergeld zorgt ervoor dat kinderen, ongeacht de financiële thuissituatie, mee kunnen doen met sociale- en schoolactiviteiten. Meer weten over Stichting Leergeld, klik dan hier.


Wijnactie 2017 – Stichting Manege ‘t Roessingh
 

Bij Manege het Roessingh wordt aan zowel ruiters met een beperking als ruiters zonder beperking de mogelijkheid geboden om veilig en verantwoord paard te rijden. Naast het specifieke Therapeutisch Rijden en het Aangepast Paardrijden worden er groepslessen gegeven van recreatieve en sportieve aard. Daarnaast worden er jaarlijks diverse activiteiten georganiseerd zoals een spelletjesdag, dressuurdag, showavond en het ruiterkamp. 


Wijnactie 2016 – Stichting Het Vergeten Kind
 

Niet thuis kunnen opgroeien. Dat wil geen enkel kind. Maar helaas verblijven er in Nederland jaarlijks ongeveer 38.000 kinderen in opvanglocaties. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgroeien op een plek met minimale speelmogelijkheden en traumabegeleiding. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen. Stichting Het Vergeten Kind vindt dat deze kinderen dezelfde kansen verdienen als een kind dat thuis opgroeit en daarom zetten zij zich breed in om het welzijn van deze kinderen te verbeteren.  

 

Wijnactie 2015 – Stichting boerderij De Viermarken 

De Viermarken is een ecologische zorgboerderij met een biologische boerderij-winkel die in de noord-westelijke stadsrand van Enschede ligt. De boerderij wordt door medewerkers en deelnemers geëxploiteerd. Het is een kleinschalig gemengd productiebedrijf met huisverkoop. Met de boerderij wordt een bijdrage geleverd aan de sociaal maatschappelijke integratie van mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke en/of psychische handicap en langdurig werklozen door het bieden van een aangepaste werkplek op de boerderij. 

 

Wijnactie 2014 – Stichting Skik in Twente 

Stichting Skik in Twente wil mantelzorg gezinnen met opgroeiende kinderen een zorgeloze en onvergetelijke vakantie bieden. Hierin staan ontzorging, vakantiebeleving, plezier, gezelligheid en ontspanning centraal. Zo kunnen ook deze gezinnen samen vakantieherinneringen opbouwen en energie opdoen voor de rest van het jaar. De vakanties vinden vooralsnog plaats bij De Zwanenhof in Zenderen. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd voor de kinderen en voor de ouders, maar natuurlijk is het ook mogelijk om gewoon lekker niets te doen, want ook dat is vakantie! Waar wenselijk en mogelijk wordt de zorg voor het zieke of beperkte gezinslid overgenomen, zodat iedereen optimaal kan ontspannen en genieten. 

 

Wijnactie 2013 – Stichting Kans voor een Kind 

Ook in Twente zijn er veel kinderen die het door ziekte of een andere oorzaak niet gemakkelijk hebben. Natuurlijk hebben ook deze kinderen recht op geluk. Kans voor een Kind wil daaraan bijdragen door hartenwensen te vervullen.  

 

Wijnactie 2012 – Serious Request en Voedselbank 

Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender NPO 3FM waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van Het Nederlandse Rode Kruis. Twee of drie dj’s worden gedurende zes dagen opgesloten in een glazen huis, zonder vast voedsel te eten. Tegelijkertijd draaien ze dag en nacht, in ruil voor een donatie, verzoeknummers voor luisteraars. Verder worden bekende Nederlanders ingezet en worden er gedoneerde zaken geveild. 

 

De voedselbank is een organisatie van vrijwilligers die kwalitatief goede voedselproducten inzamelt en daarvan voedselpakketten samenstelt. Die pakketten geven zij wekelijks aan mensen die een dergelijk noodpakket nodig hebben voor kortere of langere tijd. De voedselbank krijgt het voedsel gratis en zij zijn wat financiën betreft geheel afhankelijk van giften van bedrijven, particulieren, kerken, serviceclubs, scholen en andere maatschappelijke organisaties.